De rol van RVS in de voedingsindustrie

RVS wordt in de voedselverwerkende industrie geaccepteerd vanwege zijn vele gunstige eigenschappen.

De voedselverwerkende industrie heeft te maken met strenge hygiëne en gezondheidseisen waardoor niet elk materiaal zomaar gebruikt mag worden. RVS wordt als superieur materiaal wereldwijd geaccepteerd omwille van diverse redenen.

RVS is zeer hygiënisch

RVS beschikt over een moeilijke hechtingsondergrond waardoor bacteriën en vervuiling zich moeilijk kunnen hechten. RVS verleent zich hierdoor bij uitstek als hygiënisch materiaal. Het gebruik van RVS zorgt ervoor dat de strenge hygiëne en gezondheidseisen worden nageleefd. 

RVS is gemakkelijk te reinigen

RVS is goed te reinigen. Het scheidt van zichzelf geen gevaarlijke stoffen af.

RVS is corrosiebestending

RVS is vanwege de corrosiebestendige eigenschappen bestand tegen agressieve levensmiddelen zoals vruchtensappen en vetzuren.

De geschikte RVS legeringen in de voedingsindustrie

Voordat de meeste geschikte RVS legering gekozen kan worden, moet achterhaald worden welke omstandigheden het materiaal moet kunnen verduren. 

RVS 316 wordt voornamelijk voorgeschreven voor alle RVS oppervlakken die met voedingsmiddelen in contact komen.

Bron: hego.nl