Biowijn in bierland

Wie België zegt, zegt bier. Toch wordt in België jaar na jaar meer wijn geproduceerd. Het gaat de Belgische biowijn de jongste tijd bijzonder voor de wind. 

Omscholing en professionele specialisatie

Deze trend wordt onder andere bewezen door de omscholing van Justine en Jean Galler, dochter en vader van het beroemde Belgische chocolademerk, en van Sophie Wautier, een ex-psychologe die in 2015 met biowijn is gestart.

Hun omscholing is lang geen alleenstaand geval. Hoewel de productie van biowijn nog recent en weinig verbreid is, gaat de professionalisering er snel op vooruit, zeker in Wallonië. In 2017 liep het areaal aan voor de biologische productie aangeplante en geregistreerde wijnstokken op tot 17 hectare, waarvan 14 in de provincie Luik.

Dat specialistenwerk heeft natuurlijk zijn prijs. Een fles rode wijn (Gamay, Pinot noir of Cabernet franc) van Justine en Jean Galler schommelt tussen de 40 en 80 euro. Van zijn kant verkoopt domein W. van Sophie Wautier, waar de Chardonnay, Pinot noir en Pinot meunier groeien, zijn flessen wijn voor ongeveer 25 euro. Maar je moet nog wachten tot 2020 voor je die kan proeven!

Bron: focusonbelgium.be