Ateliervloer en afwatering bepalend voor voedselveiligheid

Ateliervloer en afwatering bepalend voor voedselveiligheid

Geplaatst op 16-04-2019

Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw is de keuze voor een nieuw vloerconcept niet eenvoudig. Het is zaak de materialen tegen elkaar af te wegen en rekening te houden met aandachtspunten inzake onderhoud, veiligheid en duurzaamheid.

Roestvrij staal 304 of 316 kiezen?

Roestvrij staal 304 of 316 kiezen?

Geplaatst op 15-04-2019

RVS316 heeft een betere corrosieweerstand heeft dan RVS304 maar is duurder. De keuze is niet altijd eenduidig, omdat een kwalitatief voordeel moet afgewogen worden tegen een duurdere prijs.

De richtlijnen van hygiëne in de voedingsindustrie

De richtlijnen van hygiëne in de voedingsindustrie

Geplaatst op 16-03-2019

De juiste faciliteiten en protocollen voor handhygiëne zijn zeer belangrijk in de voedingsindustrie waar hygiëne aan zeer strikte eisen gebonden is. De belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Wat is HACCP?

Wat is HACCP?

Geplaatst op 16-02-2019

HACCP is een voedselveiligheidssysteem. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt.   

De rol van RVS in de voedingsindustrie

De rol van RVS in de voedingsindustrie

Geplaatst op 17-01-2019

De voedselverwerkende industrie heeft te maken met strenge hygiëne en gezondheidseisen waardoor niet elk materiaal zomaar gebruikt mag worden. RVS wordt als superieur materiaal wereldwijd geaccepteerd omwille van diverse redenen

Inox krijgt glans terug

Inox krijgt glans terug

Geplaatst op 23-12-2017

Industriële keukens, operatiezalen, auto-uitlaten, opslagtanks voor melk, kookpotten, liften, ijskasten, en kachelpijpen hebben één ding met elkaar gemeen. En dat is inox of roestvast of roestvrij staal, en dat staal lijkt zijn glans terug te hebben.