Biowijn in bierland

Biowijn in bierland

Geplaatst op 17-11-2018

Wie België zegt, zegt bier. Toch wordt in België jaar na jaar meer wijn geproduceerd. Het gaat de Belgische biowijn de jongste tijd bijzonder voor de wind. 

Proef met vlaams zeewier wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken

Proef met vlaams zeewier wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken

Geplaatst op 17-11-2018

Vlaams suikerwier, een lokale zeewiersoort, lijkt zich te onderscheiden van suikerwier dat in andere regio’s en zeeën wordt geteeld. 

Voedingsproducten op de Belgische markt zijn gezonder dan 5 jaar geleden

Voedingsproducten op de Belgische markt zijn gezonder dan 5 jaar geleden

Geplaatst op 17-10-2018

De voedingssector verlaagde de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten en voegde ze meer vezels toe. De sector wil samen met de overheid verdergaan op de ingeslagen weg.

Groeiende vraag naar voedselveilige streekproducten

Groeiende vraag naar voedselveilige streekproducten

Geplaatst op 17-10-2018

Consumenten staan steeds vaker stil bij de herkomst van de producten die ze kopen. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag naar ambachtelijke en/of streekproducten. Waar komt het vandaag en van wat is het gemaakt?. Een nieuwe trend waar we als bedrijfsleven op moeten inspringen door mooie streekproducten aan te bieden naast het gebruikelijke assortiment.

Supermarkten kiezen voor korte keten

Supermarkten kiezen voor korte keten

Geplaatst op 17-09-2018

Het vers vlees in supermarkten wordt praktisch altijd aangebracht door lokale en Belgische producenten. Ook voor groenten en fruit kiezen supermarkten steeds voor de korte keten.

Inox krijgt glans terug

Inox krijgt glans terug

Geplaatst op 23-12-2017

Industriële keukens, operatiezalen, auto-uitlaten, opslagtanks voor melk, kookpotten, liften, ijskasten, en kachelpijpen hebben één ding met elkaar gemeen. En dat is inox of roestvast of roestvrij staal, en dat staal lijkt zijn glans terug te hebben.

Bedrijven investeren massaal in vleesvervangers

Bedrijven investeren massaal in vleesvervangers

Geplaatst op 20-12-2017

Voedingsbedrijven investeren steeds meer in vegetarische alternatieven voor vlees. Daarmee willen ze inspelen op een wereldwijde trend in de voedingsmarkt.

Hygiëne in de productieomgeving houdt de microben buiten

Hygiëne in de productieomgeving houdt de microben buiten

Geplaatst op 16-12-2017

Klanten en overheden stellen steeds hogere eisen aan de hygiëne in de voedingsindustrie. Veranderende consumenteneisen op het vlak van kwaliteit van de voeding spelen hierbij een belangrijke rol.

eerste 2 volgende laatste